Bekijk de webversie van de nieuwsbrief (via incus-software)
header
nieuwsbrief
 
 Nieuwsbrief jaargang 12 nummer 20, juni 2021
 
 

Beste AbonneeFoto van Hennie Epping

De langverwachte en gehoopte versoepelingen van de coronamaatregelen zijn eindelijk aangebroken. Dit betekent dat wij ook het weer aandurven om livebijeenkomsten te organiseren. Uiteraard blijft er een voorbehoud bestaan, maar ik ben heel blij dat ik u mag meedelen dat de bijeenkomst in Heythuysen op 11 september a.s. in principe doorgaat.

Verder zijn we van plan om op 11 december a.s. een bijeenkomst in Nijkerk te organiseren. Dit is het uitgestelde symposium ter gelegenheid van ons 15-jarig bestaan.

Ook worden er vanaf september weer huiskamerbijeenkomsten op locatie georganiseerd. Daarnaast zullen er waarschijnlijk ook nog digitale huiskamerbijeenkomsten bijeenkomsten worden georganiseerd. Misschien heb je wel eens gedacht dat onze huiskamerbijeenkomsten te ver weg voor je zijn. Zou je graag eens een huiskamerbijeenkomst dichter bij huis meemaken? 
Meld je dan aan als gastadres voor een huiskamerbijeenkomst. Wij overleggen graag met je over de mogelijkheid om een huiskamerbijeenkomst bij jou thuis te organiseren. Dat kan via huiskamerbijeenkomsten@opciweb.nl.

We zijn heel blij dat de mogelijkheden zich nu voordoen. Voor alle bijeenkomsten geldt wel dat er waarschijnlijk nog voorwaarden aan verbonden zijn. Welke dat zijn is nog niet bekend. Hou hiervoor onze website in de gaten. Zodra we daar meer van weten zullen we dat vermelden. Ook over de programma’s van de bijeenkomsten en hoe je je daarvoor kan opgeven.

Er is ook weer een nieuwsbrief van EURO CIU verschenen. Zoals gebruikelijk is die in het Engels opgesteld.

In samenwerking met het CI-ON (het overleg van de CI-centra in Nederland) hebben we een bericht opgesteld over de huidige stand van zaken met betrekking tot de CI-zorg. De algemene verwachting is dat er hard gewerkt gaat worden aan ‘inhaalzorg’, maar de verwachting is ook dat het dit jaar waarschijnlijk niet gaat lukken om alle zorg van de afgelopen anderhalf jaar al in te halen. En dan komen de nieuwe aanmeldingen daar nog bij. Er zal hiervoor dus het nodige geduld en begrip nodig zijn.

Tenslotte zijn er zoals altijd ook weer de nodige berichten verschenen van de producenten. Zowel over informatiebijeenkomsten als over productvernieuwingen.

We hebben deze keer dus niet heel veel nieuws, maar het nieuws dat we wel hebben vind ik goed nieuws.

Met de zomer in het verschiet zou de tweede helft van 2021 zomaar een heel goede periode kunnen worden, waarin we elkaar weer in levende lijve kunnen ontmoeten.

Ik wens jullie een mooie zomer toe.

Hennie Epping, voorzitter

 

plaatje
Hoe is het met de CI zorg op dit moment? Een artikel in samenwerking met het CI-ON.
 

plaatje
In Nederland waren t/m 2020 al 9205 implantaties.
 

plaatje
De EURO-CIU nieuwsbrief juni 2021 is uitgebracht. In deze Engelstalige editie aandacht voor vele onderwerpen die voor CI-gebruikers interessant zijn.

plaatje
De AudioStream is een accessoire voor de SONNET en SONNET 2 audioprocessor en geeft je de mogelijkheid om direct draadloos te streamen vanaf je smartphone of tablet.

plaatje
CI-informatiebijeenkomsten
Ook de komende tijd organiseren verschillende CI-fabrikanten weer (online) informatiebijeenkomsten. Er zijn bijeenkomsten gepland door Advanced Bionics (Lees hier en hier), Cochlear (Lees hier) en MED-EL (Lees hier).
 
 
Aanmelden nieuwsbrief Afmelden nieuwsbrief (via incus-software)

OPCI - onafhankelijk platform CI
Randhoeve 221 3995 GA Houten tel 030 - 290 0360
info@opciweb.nlwww.opciweb.nlforum.opciweb.nl