Bekijk de webversie van de nieuwsbrief (via incus-software)
header
nieuwsbrief
 
 Nieuwsbrief jaargang 12 nummer 18, februari 2021
 
 

Beste AbonneeFoto van Hennie Epping

Op het moment dat ik dit schrijf, is het helemaal lente buiten. Dat betekent dat we naar buiten kunnen om bijv. te fietsen of te wandelen, maar verder zijn we natuurlijk nog wel gebonden aan alle maatregelen rondom COVID-19.

Dus hebben we nog steeds te maken met allerlei digitale bijeenkomsten; helaas geen bijeenkomsten in het kader van Wereld CI-dag, geen fysieke huiskamerbijeenkomsten, geen fysieke informatiebijeenkomsten bij producenten.

Maar met zulk mooi weer is het zonde om te gaan zitten somberen. Want de online huiskamerbijeenkomsten vinden wel gewoon plaats, net als de online informatiebijeenkomsten van de producenten. We roeien met de riemen die we hebben.

In de vorige nieuwsbrief heb ik al teruggekeken op het jaar 2020. Als je wilt lezen wat OPCI in dat jaar gedaan heeft, lees dan ons jaarverslag.

Er is ook een oproep verschenen voor een onderzoek dat gehouden wordt in Nijmegen. Er zijn intussen meer dan voldoende deelnemers, dus aanmelden heeft geen zin meer, maar uiteraard kun je nog wel lezen waarover het onderzoek gaat. Dat er zoveel aanmeldingen zijn, betekent ook dat onze website met regelmaat wordt bezocht door belanghebbenden.

De afgelopen 2 maanden hebben we alle CI-centra weer benaderd met de vraag of zij de gegevens, zoals die over hun centrum op de website staan, weer willen actualiseren. Dat is gebeurd. Helaas hebben we nog niet alles kunnen verwerken. Je kunt zien welke dat wel zijn door naar de datum te kijken. Als er staat ‘februari 2021’ zijn ze up-to-date. De overige volgen snel.

Ook de wachtlijstgegevens zijn weer aangepast. Er is echter wel een extra onzekere factor bijgekomen: het plannen van een OK voor de operatie. Dat is gezien de pandemie en de belasting in de ziekenhuizen helaas niet in cijfers uit te drukken. De genoemde cijfers zijn dus enkel en alleen over die zaken die helemaal planbaar zijn.

Ik hoop dat jullie hier mee weer wat meer informatie hebben en laten we hopen, dat we met de volgende nieuwsbrief, die vermoedelijk eind april zal verschijnen, iets kunnen aangeven wat weer ‘gewoon’ kan.

Met vriendelijke groet
Hennie Epping, voorzitter
 

plaatje
Bij de jaarverslagen is nu ook het verslag te vinden over de activiteiten van OPCI in 2020.
 

plaatje
Doe mee met een van de (online) OPCI huiskamerbijeenkomsten.
 

plaatje
In de rubriek 'veel gestelde vragen' (frequently asked questions, FAQ) is deze vraag beantwoord:
'Waar moet je aan denken bij een CI-operatie als werknemer?'

plaatje
Bij de lezenswaardige verhalen in rubriek 'ervaringsverhalen' op onze website hebben we het verhaal van Hanna Hermann toegevoegd.

plaatje
Bij de CI-fabrikanten zijn er ook met enige regelmaat ontwikkelingen. Zo heeft Advanced Bionics onlangs CE-goedkeuring gekregen voor hun Marvel platform. Op afzienbare termijn ook in Nederland verkrijgbaar.

plaatje
CI-informatiebijeenkomsten
Ook de komende tijd organiseren verschillende CI-fabrikanten weer (online) informatiebijeenkomsten. Er zijn bijeenkomsten gepland door Advanced Bionics (Lees hier), Cochlear (Lees hier), MED-EL (Lees hier) en Oticon Medical (Lees hier).
 
 
 
Aanmelden nieuwsbrief Afmelden nieuwsbrief (via incus-software)

OPCI - onafhankelijk platform CI
Randhoeve 221 3995 GA Houten tel 030 - 290 0360
info@opciweb.nlwww.opciweb.nlforum.opciweb.nl