Bekijk de webversie van de nieuwsbrief
header
nieuwsbrief
 
 Nieuwsbrief jaargang 11 nummer 10, oktober 2019.
 
 

Beste AbonneeFoto van Hennie Epping

De herfstvakantie is in het hele land weer voorbij, dus er is weer tijd om de nieuwsbrief te lezen. Ook deze keer hebben we weer de nodige nieuwsberichten, die voor een deel al op de website staan. We hebben ze hier allemaal nog eens bij elkaar gezet, zodat u niet verder hoeft te zoeken.

ik wil graag beginnen met het verslag van de succesvolle OPCI-Contactdag in Heythuysen over ‘CI en Balans’. Lees het verslag en kijk ook naar de link aan het einde van dit verslag. Deze geeft heel mooi en duidelijk weer wat evenwicht doet en vooral wat je mist als het evenwicht verstoord is.

Intussen wordt er ook alweer hard gewerkt aan het Symposium 2020 in Nijkerk. OPCI bestaat dan 15 jaar. En hoewel het programma nog niet helemaal rond is, kan ik u wel zeggen dat we ons in ieder geval ook richten op kinderen met een CI. Zij zullen die dag een apart en leuk programma voorgeschoteld krijgen. Dus hierbij alvast een oproep speciaal voor ouders van kinderen met een CI om deze dag vrij te houden. Natuurlijk is er ook volwassenen met een CI en de mensen die belangstelling hebben voor een CI weer een mooi programma te vinden. Dus reserveer nu vast in uw agenda 25 april 2020. In de volgende nieuwsbrief hoop ik u meer te vertellen.

Hoewel het ook nog even duurt voordat het 2020 is, toch ook al de eerste huiskamerbijeenkomsten voor volgend jaar. Let goed op: de regels worden een beetje aangepast. Lees daarom niet alleen het stukje met data, maar ook de toegevoegde tekst.

Als u wilt weten wat er in Europa gebeurt op het gebied van CI, dan is het zeker de moeite waard om de nieuwsbrief van EURO CIU van september te lezen. Die is helaas wel alleen beschikbaar in het Engels. Ik hoop dat u er toch de nodige informatie uit kunt halen.

En nu we het toch over Europa hebben: omdat we ook diverse abonnees uit België hebben, aandacht voor het volgende. De normen om als volwassene in aanmerking te komen voor een CI zullen binnenkort in België flink gewijzigd worden, waardoor er meer mensen in aanmerking komen voor een CI. Voor veel mensen uit België zal dat een opluchting zijn. Zij kunnen dan ook een beroep gaan doen op vergoeding van het CI.

Wanneer je bovenstaand bericht leest, kun je niet anders dan tot de conclusie komen dat het in Nederland helemaal niet slecht geregeld is. Dat neemt niet weg dat er ook in Nederland nog verbetering nodig/mogelijk is: OPCI werkt nog steeds aan de wachtlijstproblematiek op diverse fronten. Zoals ik al vaker heb gezegd, is dat een moeizaam en stroperig proces. We blijven we daar volop aandacht aan besteden. Alleen kunnen we helaas niet zeggen dat we het een en ander al hebben bereikt.

En uiteraard is er ook weer aandacht voor de diverse bijeenkomsten van de producenten. Ook is het de moeite waard om met enige regelmaat de pagina’s van de producenten te bekijken: die worden regelmatig bijgewerkt, zodat de informatie weer up to date is.

Veel leesplezier en tot de volgende nieuwsbrief, die eind december begin januari zal verschijnen.

Hennie Epping, voorzitter OPCI

 

plaatje
Voor de twaalfde keer organiseerde OPCI haar jaarlijkse contactdag in het Limburgse Heythuysen. In dit artikel geven we een impressie van de contactdag.
 

plaatje
Sinds maart 2015 heeft OPCI maar liefst 90 huiskamerbijeenkomsten georganiseerd. Deze werden bezocht door meer dan 650 mensen.
In dit nieuwsbericht vertellen we over de bijeenkomsten voor het 1e kwartaal 2020, let op de nieuwe 'statiegeld' regeling.

plaatje
Kent u onze rubriek 'De Leesplank' al? Hier plaatsen wij boekrecensies. De laatste aanwinst van de hand van Els Duchesne heet 'Opnieuw vogels horen' en gaat over de gevolgen van DFNA9 een aandoening waarbij gehoor en evenwicht worden aangetast.

plaatje

Kijk ook eens bij de pagina met blogs. De laatste toevoeging is van Dennis. Op zijn blog kun je de komende maanden zijn revalidatie volgen. We plaatsten ook nieuwe ervaringsverhalen van Chris Dekker en Thomas Staverman.


plaatje
Onlangs is van EURO-CIU een nieuwe nieuwsbrief september 2019 uitgebracht. In deze Engelstalige editie wordt aandacht besteed aan bijeenkomsten in diverse landen, technologische ontwikkelingen, hoorhulpmiddelen en andere onderwerpen die voor CI-gebruikers interessant zijn.

plaatje
Wie slecht hoort, krijgt sneller toegang tot gehoorimplantaat Dat is in het kort de inhoud van het persbericht van de Minister van Volksgezondheid.
 

plaatje
CI-informatiebijeenkomsten
Ook de komende tijd organiseren verschillende CI-fabrikanten weer informatiebijeenkomsten. Er zijn bijeenkomsten gepland door Advanced Bionics (Lees hier en hier), Cochlear (Lees hier) en MED-EL (Lees hier).
 
 
Aanmelden nieuwsbrief Afmelden nieuwsbrief
OPCI - onafhankelijk platform CI
Randhoeve 221 3995 GA Houten tel 030 - 290 0360
info@opciweb.nlwww.opciweb.nlforum.opciweb.nl