Bekijk de webversie van de nieuwsbrief (via incus-software)
header
nieuwsbrief
 
 Nieuwsbrief jaargang 12 nummer 13, april 2020
 
 

Beste AbonneeFoto van Hennie Epping

Het zijn turbulente tijden. Ook in onze nieuwsbrief zijn er diverse berichten die met het coronavirus te maken hebben. Zo is er natuurlijk de afgelasting van ons symposium in Nijkerk. We hebben daar wel een andere datum voor, namelijk 7 november. We hopen hetzelfde programma te kunnen uitvoeren. Of dat gaat lukken zullen we in een later stadium bekend maken.

Dan is er ook weer de jaarlijkse OPCI-contactdag in Heythuysen, die gepland staat voor 12 september. Het lijkt er nu op dat die misschien wel door kan gaan, maar de vraag is natuurlijk of dat ook kan in de vorm zoals die daar gebruikelijk is. Ook dat zal later bekend worden.

Ook onze huiskamerbijeenkomsten zijn helaas volledig tot stilstand gekomen. Het is onzeker wanneer en in welke vorm deze opnieuw opgestart kunnen worden.

Ongetwijfeld hebben vele van jullie ook te maken gehad met het feit dat de meeste CI-teams alle fysieke afspraken heeft moeten afzeggen. Het bericht van het CI-ON laat daar dan ook geen misverstand over bestaan. We weten dat er binnen de teams hard gewerkt wordt om de mogelijkheden van afspraken op afstand te kunnen gaan maken. Daarnaast komt de reguliere zorg in de ziekenhuizen voorzichtig op gang. Of dat ook voor de CI-teams gaat gelden zal de komende tijd duidelijk worden. Zoals er ook wordt aangegeven, je kunt natuurlijk gewoon contact opnemen met jouw CI-team om je vraag voor te leggen.

De producenten geven aan dat zij hun dienstverlening zo veel mogelijk op peil willen houden binnen de mogelijkheden die er op dit moment zijn.

Gelukkig is er ook goed nieuws: Joke Veltman is al een aantal jaren bezig om een gerichte vorm van muziekrevalidatie op te zetten. Dat proces gaat nog steeds door. Dat ziet er hoopvol uit. Lees daarvoor het bericht “Muziek met CI als brein”. OPCI heeft de aanvraag voor de subsidie bij ZonMW van harte ondersteund. En ik denk dat we dat namens jullie allemaal hebben gedaan. Muziek en CI is toch altijd een terugkerend thema, juist ook omdat muziek zo veel kan bijdragen aan levensvreugde. Dat kunnen we zeker in deze tijd goed gebruiken.

Er is ook weer een nieuwsbrief van EURO CIU verschenen. Als je het leuk vindt om te zien wat er in andere landen van Europa gebeurd op het gebied van CI en je niet al te veel moeite hebt met het lezen van een Engels stuk, is het zeker de moeite waard om die te bekijken.

Ik hoop dat we in een volgende nieuw volgende nieuwsbrief weer wat meer positieve berichten kunnen doorgeven. Tot die tijd: blijf gezond en geniet van de dingen die wel kunnen.

Hennie Epping, voorzitter

 

plaatje
Net als veel andere bijeenkomsten gaat het OPCI-symposium op 25 april in Nijkerk niet door. We hebben ons hierbij laten leiden door adviezen van het RIVM.
 

plaatje
De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus hebben ons doen besluiten ALLE huiskamerbijeenkomsten tot 1 juni 2020 te annuleren.

 

plaatje
Zoals elk jaar organiseert OPCI ook dit jaar weer een contactdag in Heythuysen op 12 september.
Voorlopig gaan we er vanuit dat die contactdag ondanks de coronacrisis gewoon doorgang kan vinden.

plaatje
Cora werd in een paar weken plotsdoof. Na een half jaar wachten kreeg zij een CI. Lees haar ervaringsverhaal.

plaatje
Wie zijn gehoor verliest, kan vaak weer leren verstaan met de hulp van een cochleair implantaat, een CI. Muziek luisteren en zelf muziek maken blijven helaas een grotere uitdaging.

Joke Veltman werkt aan een muzikale gehoortraining voor CI-dragers.

plaatje
CI-ON vertelt namens de CI-centra over het werk van de centra tijdens de coronacrisis.


 

plaatje
Onlangs is van EURO-CIU een nieuwe nieuwsbrief maart 2020 uitgebracht. In deze Engelstalige editie wordt aandacht besteed aan bijeenkomsten in diverse landen, technologische ontwikkelingen, hoorhulpmiddelen en andere onderwerpen die voor CI-gebruikers interessant zijn.

plaatje
CI-informatiebijeenkomsten
Dat de CI-fabrikanten rekening houden met de coronacrisis kan je hier lezen. Ook de komende tijd organiseren verschillende CI-fabrikanten weer informatiebijeenkomsten. Er zijn bijeenkomsten gepland door Advanced Bionics (Lees hier), Cochlear (Lees hier), MED-EL (Lees hier) en Oticon Medical (Lees hier).
Wie zich heeft aangemeld krijgt uiteraard bericht als een bijeenkomst door de coronamaatregelen wordt geannuleerd.
 
 
Aanmelden nieuwsbrief Afmelden nieuwsbrief (via incus-software)
OPCI - onafhankelijk platform CI
Randhoeve 221 3995 GA Houten tel 030 - 290 0360
info@opciweb.nlwww.opciweb.nlforum.opciweb.nl