Bekijk de webversie van de nieuwsbrief
header
nieuwsbrief
 
 Nieuwsbrief jaargang 10 nummer 3, augustus 2018.
 
 

Beste AbonneeFoto van Hennie Epping

Toen onze vorige nieuwsbrief uitkwam was het prachtig weer en nu bij de volgende is het dat nog steeds. Sommigen van jullie zullen met vakantie zijn en zullen deze brief pas later lezen.

Voor degenen die nog gaan, of al terug zijn of gewoon lekker thuisblijven, hebben we weer een nieuwsbrief samengesteld. Niet zo uitgebreid als de vorige, maar zeker de moeite waard.

Er zijn vooral veel bijeenkomsten te melden en dan beginnen we natuurlijk met die van onszelf: op 1 september in Heythuysen de OPCI contactdag met als thema: CI en tinnitus. Een thema dat voor veel CI- gebruikers van toepassing is, zowel voor diegenen die er meer als voor diegenen die er minder last van hebben gekregen na implantatie. Schrijf je in en ontmoet mede CI-gebruikers en luister naar de ontwikkelingen op het gebied van CI en tinnitus. Als u vóór de contactdag al meer informatie over tinnitus wilt krijgen, kunt u het proefschrift van Geerte Ramakers vast doornemen.

En natuurlijk staan ook de huiskamerbijeenkomsten vanaf september weer gepland. Het moet al gek lopen als er niet ook één op een bereisbare afstand van jou is.

Verder staan er op de site enkele nieuwe ervaringsverhalen die ook zeker de moeite waard zijn.

Voor mensen die nog aan het begin van het proces staan: de pagina’s van de verschillende fabrikanten zijn nu allemaal up to date. Wellicht kan dat van pas komen wanneer je een keuze moet gaan maken voor een bepaald merk. Daarnaast zijn er natuurlijk ook weer informatiebijeenkomsten van de producenten.

Voor nu laat ik het hierbij en ga verder genieten van de zomer (en volgens de berichten kan dat nog wel een poosje)

Met zomerse groet,


Hennie Epping, voorzitter OPCI

 

plaatje
Over een maand is er weer een OPCI contactdag te Heythuysen in zaal 'De Bombardon' met het thema: CI en Tinnitus.
 
 

plaatje
Staat u voor de keuze of u wel of niet een CI neemt? Vraagt u zich af wat het CI voor u zou kunnen betekenen? Lees dan ook eens de ervaringsverhalen van de CI-gebruikers die u voorgingen. Nieuw zijn de ervaringen van Greetje en, op de nieuwe pagina muziekervaringen, het verhaal van Jos.

plaatje
Geerte Ramakers onderzoekt in haar proefschrift onder meer het effect van cochleaire implantatie op tinnitus. Dit artikel lezen is een goede voorbereiding voor de OPCI contactdag op 1 september én het houdt u van de straat.

plaatje
Gaat u nog op vakantie? Check nog even onze 10 tips voor de vakantie.
 

plaatje
Ook bij onze oosterburen is op CI gebied van alles gaande. De Duitse organisatie van CI-gebruikers BAYCIV hield een ervaringsverhalenwedstrijd en CI-NRW hield de jaarlijkse CI Kopf verkiezingen.
 

plaatje
Advanced Bionics introduceerde tijdens het voorbije CI2018 congres in Antwerpen het HiResTM Ultra 3D cochleair implantaat. Dit nieuwe implantaat werd gebouwd op het HiResTM Ultra platform en is MRI veilig.

plaatje
CI-informatiebijeenkomsten
Ook de komende tijd organiseren verschillende CI-fabrikanten weer informatiebijeenkomsten. Er zijn bijeenkomsten gepland door Advanced Bionics (Lees hier), Cochlear (Lees hier), MED-EL (Lees hier) en Oticon Medical (Lees hier).
 
 
Aanmelden nieuwsbrief Afmelden nieuwsbrief
OPCI - onafhankelijk platform CI
Randhoeve 221 3995 GA Houten tel 030 - 290 0360
info@opciweb.nlwww.opciweb.nl