Bekijk de webversie van de nieuwsbrief
header
nieuwsbrief
 Nieuwsbrief jaargang 10 nummer 2, juni 2018.
 
 

Beste AbonneeFoto van Hennie Epping

Later dan u van ons gewend bent ontvangt u de OPCI nieuwsbrief. Een belangrijke reden dat deze brief zoveel later is, is de nieuwe privacywetgeving. Net als alle andere organisaties in Nederland en Europa heeft ook OPCI hier mee te maken en moet hier aan voldoen. Hier hebben we de nodige tijd aan moeten besteden. We wilden het ook graag in orde hebben voor we onze nieuwsbrief weer gingen versturen. En dat is nu het geval. OPCI heeft een privacyverklaring opgesteld die u ook altijd kunt terug vinden op onze site.

We hebben ook onze eigen site weer eens bekeken en dat heeft ertoe geleid dat we een aantal pagina’s hebben aangepast. Ook hebben we pagina’s toegevoegd: onder het kopje OPCI vindt u pagina’s over de huiskamerbijeenkomsten en het één-op-één-lotgenotencontact, in de hoop dat mensen die direct informatie van gebruikers willen, dit sneller kunnen vinden. Verder kunt u daar ook de eerste opzet zien van een pagina die speciaal gericht is op kinderen. Deze pagina is in ontwikkeling en zal de komende tijd vooral aantrekkelijker gemaakt worden met illustraties en misschien ook met tekeningen.

U ziet, we proberen steeds om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Natuurlijk blijven we dat ook doen door bezig te blijven met de wachtlijstproblematiek: dat proces gaat gewoon door. Resultaten hierover kan ik u helaas nog niet geven. Zoals ik u al eerder zei, gaat dit een lange weg worden. Wel leverde de werkgroep Belangen Behartiging actuele cijfers voor het overzicht op onze website van de wachtlijsten per CI-centrum. Dit is natuurlijk vooral van belang voor mensen die overwegen om het traject in te gaan omdat bijvoorbeeld hoortoestellen niet meer voldoen.

Er zijn ook andere resultaten te melden over activiteiten van OPCI. Zo organiseren we op 1 september weer de OPCI-contactdag. Deze vindt plaats in Heythuysen met als thema: CI en tinnitus. Het belooft een interessante dag te worden.

De afgelopen tijd zijn er ook veel nieuwsberichten verschenen op onze site. Speciaal wil ik vermelden dat er weer boeken zijn toegevoegd op onze leesplank. Veel andere berichten zult u ook aantreffen in deze nieuwsbrief

Rest mij u veel leesplezier te wensen en uiteraard ook een hele mooie zomer. Daarbij kunnen onze CI-vakantietips behulpzaam zijn,

Hennie Epping, voorzitter OPCI

 

plaatje
Door het hele land organiseert OPCI informele en gezellige huiskamerbijeenkomsten. Belangstellenden komen samen in de huiskamer van een van de deelnemende gastadressen.

plaatje
Wederom wordt er een OPCI contactdag georganiseerd te Heythuysen in zaal 'De Bombardon' met het thema : CI en Tinnitus.
 

plaatje
Publicaties van EURO-CIU
EURO-CIU, de organisatie waarin OPCI met haar Europese zusterverenigingen is verenigd, heeft een nieuwsbrief, een 'special' en een jaarverslag uitgebracht. Veel informatie in deze (Engelstalige) publicaties.

plaatje
Wereld CI-dag 2018
We berichtten al over Wereld CI-dag 2018. In Nederland werd de viering wederom georganiseerd door UMC Utrecht. Onze redacteur Saskia was erbij en zij schreef dit verslag.

plaatje
CI ervaringsverhalen
Onze zustervereniging Bayerische Cochlea-Implantat Verband schreef een ervaringverhalenwedstrijd uit. OPCI volgt haar daarin niet, maar doet wel een oproep om uw ervaringsverhalen te delen met andere (aspirant)CI gebruikers via onze website. Het eerste verhaal is al binnen, lees het hier.

plaatje
Voor haar onderzoek naar de behandeling van eenzijdige doofheid zoekt de KNO-afdeling van UMC Utrecht nog steeds deelnemers.
 

plaatje
Interessante berichten
Wij plaatsten berichten over een Operatierobot die CI-operaties deels kan overnemen, de snelle ontwikkeling van het cochleair implantaat en over een ziekenhuis in Duitsland dat via jeugdzorg en een rechtbank CI-implantatie wilde verplichten bij een doof geboren kind van dove ouders.

plaatje
CI-informatiebijeenkomsten
Ook de komende tijd organiseren verschillende CI-fabrikanten weer informatiebijeenkomsten. Er zijn bijeenkomsten gepland door Advanced Bionics (Lees hier) en Cochlear (Lees hier).
 
 
Aanmelden nieuwsbrief Afmelden nieuwsbrief
OPCI - onafhankelijk platform CI
Randhoeve 221 3995 GA Houten tel 030 - 290 0360
info@opciweb.nlwww.opciweb.nl