Bekijk de webversie van de nieuwsbrief (via incus-software)
header
nieuwsbrief
 
 Nieuwsbrief jaargang 12 nummer 19, april 2021
 
 

Beste AbonneeFoto van Hennie Epping

Op het moment dat je dit leest, zijn de eerste versoepelingen een feit. Hopelijk een begin van meer ruimte om elkaar te ontmoeten en voorzichtig terug te gaan naar de tijd van voor COVID-19. Het is uiteraard nog veel te vroeg om al iets te kunnen zeggen over de grote bijeenkomsten die we elk jaar organiseren. Misschien gaat dat later in het jaar wel.

Voor het zover is, zijn onze huiskamerbijeenkomsten nog online. Soms wordt een deel daarvan of zelfs helemaal, zoals afgelopen 20 april met bijna 100 kijkers, gevuld met een thema. Die dag was dr. Mick Metselaar, KNO arts van het Erasmus te gast. Een boeiende presentatie over het CI en de operatie. Dus houd onze website in de gaten voor de reguliere online bijeenkomsten of die met een thema.

Gelukkig zijn de meeste CI-gebruikers blij met hun CI en gaat dat ook goed. Dat dat toch niet altijd goed gaat, kun je lezen in het nieuwe ervaringsverhaal, waarin uitgebreid beschreven wordt hoe het ook mis kan gaan.

Ten onrechte heb ik in mijn vorige voorwoord geen verwijzing gegeven naar de succesvolle CI-ervaring van de Duitse Hanna Hermann, wat we mochten overnemen vanuit het Duitse blad Schnecke.

EURO CIU heeft ook weer een nieuwsbrief laten verschijnen. Dus allerlei CI-nieuws uit Europa. Wel in het Engels jammer genoeg.

Vanuit de nieuwsbrief van het MUMC+ hebben we ook twee artikelen mogen overnemen, die ook voor de rest van Nederland interessant zouden kunnen zijn: over de visitatie die in november heeft plaatsgevonden bij het CI-team en over de Elephant studie. Dit laatste kan mogelijk op termijn voor een (veel) betere afstelling van het CI gaan zorgen.

En dan is er natuurlijk ook weer nieuws van de producenten over nieuwe accessoires en de informatiebijeenkomsten die zij ook nog steeds online organiseren.

Ik wens jullie veel leesplezier en een heel mooi voorjaar

Hennie Epping, voorzitter

 

plaatje
Doe mee met een van de (online) OPCI huiskamerbijeenkomsten.
 

plaatje
De verzameling ervaringsverhalen is uitgebreid met een ervaring waarbij een CI uiteindelijk toch niet mogelijk was.

plaatje
De EURO-CIU nieuwsbrief maart 2021 is uitgebracht. In deze Engelstalige editie aandacht voor vele onderwerpen die voor CI-gebruikers interessant zijn .

plaatje
Om de zorg rondom het CI op een zo hoog mogelijk peil te krijgen en te houden, is afgesproken dat de verschillende CI-teams eens in de zoveel jaar bij elkaar ‘een kijkje in de keuken’ nemen.

plaatje
Met een CI zijn veel doven en slechthorenden weer beter in staat geluiden te herkennen en spraak te verstaan. Toch klinkt elektronisch horen vaak nog heel anders ...

plaatje
De AudioStream is een accessoire voor de SONNET en SONNET 2 audioprocessor en geeft je de mogelijkheid om direct draadloos te streamen vanaf je smartphone of tablet.

plaatje
CI-informatiebijeenkomsten
Ook de komende tijd organiseren verschillende CI-fabrikanten weer (online) informatiebijeenkomsten. Er zijn bijeenkomsten gepland door Advanced Bionics (Lees hier en hier), Cochlear (Lees hier), MED-EL (Lees hier) en Oticon Medical (Lees hier).
 
 
Aanmelden nieuwsbrief Afmelden nieuwsbrief (via incus-software)

OPCI - onafhankelijk platform CI
Randhoeve 221 3995 GA Houten tel 030 - 290 0360
info@opciweb.nlwww.opciweb.nlforum.opciweb.nl