Bekijk de webversie van de nieuwsbrief
header
nieuwsbrief
 
 Nieuwsbrief jaargang 10 nummer 5, november 2018.
 
 

Beste AbonneeFoto van Hennie Epping

Heel langzaam begint het herfst te worden. In de natuur gaat alles een tandje langzamer. Bij OPCI is dat niet het geval. Nog geen twee maanden na de vorige nieuwsbrief ligt hier al weer een nieuwe.

Een onderwerp dat niet zo gauw naar buiten komt, is de bijdrage die OPCI levert aan onderzoeken die er plaatsvinden op het gebied van CI. Op dit moment zijn dat lopende onderzoeken vanuit Leiden en Nijmegen, waar we al dan niet een actieve bijdrage aan leveren. Daarnaast is er een nieuw op te starten studie in Nijmegen die hopelijk uitgevoerd mag gaan worden vanwege het onderwerp, wat voor toekomstige CI gebruikers zeker van belang kan gaan worden. Waarom vertel ik u dat, terwijl er verder niets over bekend is? Om aan te geven dat OPCI meer doet dan alleen datgene wat naar buiten komt. En af en toe moet je jezelf een pluim geven.

De afgelopen tijd zijn er weer nieuwe ervaringsverhalen op onze site geplaatst. Het zijn natuurlijk verhalen van individuele CI gebruikers en die zullen zeker niet voor iedereen gelden. Maar wellicht hebt u zelf wat aan sommige ervaringen van anderen en kunt u er uw voordeel mee doen.

Muziek is een belangrijk thema voor CI gebruikers. U kunt hier lezen wat Joke Veltman wil gaan doen om muziek beter te gaan beleven.

Het kan natuurlijk niet anders dan dat de planning van de huiskamerbijeenkomsten voor het komende jaar al weer op stapel staan. Als u denkt: ik wil er wel een bezoeken, wacht dan vooral niet te lang met inschrijven, want het gebeurt steeds vaker dat we mensen moeten teleurstellen.

Een andere mogelijkheid om CI gebruikers te ontmoeten, is natuurlijk de landelijke OPCI dag in Nijkerk op 9 april 2019. Kijk naar de vooraankondiging en hou die dag vrij.

Mocht u op het laatste moment nog willen deelnemen aan de visitatie van het LUMC kijk dan naar dit bericht en laat ons dat zo snel mogelijk weten.

Zoals u van ons gewend bent eindigen we met nieuws van de producenten over hun bijeenkomsten en en nieuwe producten.

Ik wens u veel leesplezier en tot de volgende nieuwsbrief, die nog eind dit jaar verschijnt.

Hennie Epping, voorzitter OPCI

 

plaatje van een huiskamerbijeenkomst
Door het hele land organiseert OPCI informele en gezellige huiskamerbijeenkomsten. Belangstellenden komen samen in de huiskamer van een van de deelnemende gastadressen.
De planning voor de eerste helft 2019 is alweer rond!

Wit poppetje dat een groen vinkje draagt
OPCI wordt bij de visitaties uitgenodigd om tijdens die dag aan te geven wat de CI-gebruikers van het CI-team vinden. Dat doen we niet alleen, dat doen we graag samen met u.

Oudhollands tegeltje met daaroverheen de tekst 'Ervaring delen is kennis vermenigvuldigen
Ervaringsverhalen
Op onze website vindt u ook CI-ervaringsverhalen. Afgelopen tijd zijn er weer nieuwe verhalen bij gekomen. In de nog nieuwe rubriek 'Muziek' een tweede ervaringsverhaal van Hennie waarin hij vertelt hoe hij na hard werken de Rolling Stones terug vond. Lees ook  het verhaal van Bram die zijn kleinkinderen weer kan horen.

plaatje
Hoe is mijn belevingswereld geworden met een CI?
Hoe beleef ik mijn dagelijkse leven en hoe is dat bij andere CI-gebruikers? OPCI bereidt weer een inspirerende contactdag voor in ‘De Schakel’ te Nijkerk.

plaatje
Wie zijn gehoor verliest, kan vaak weer leren verstaan met de hulp van een cochleair implantaat, een CI. Muziek luisteren en zelf muziek maken blijven helaas een grotere uitdaging.

plaatje
Voor velen geen vraag maar een vanzelfsprekendheid. Gelukkig maar! En toch komt het voor dat gebruikers hun processor niet verzekeren.

plaatje van het nieuwe HiRes TM Ultra 3D cochlair implantaat
Al eerder publiceerden wij op onze website de aankondiging van HiResTM Ultra 3D cochleair implantaat, nu is dit implantaat ook voor de Nederlandse markt beschikbaar.

plaatje
CI-informatiebijeenkomsten
Ook de komende tijd organiseren verschillende CI-fabrikanten weer informatiebijeenkomsten. Er zijn bijeenkomsten gepland door Advanced Bionics (Lees hier), Cochlear (Lees hier) en MED-EL (Lees hier).
 
 
Aanmelden nieuwsbrief Afmelden nieuwsbrief
OPCI - onafhankelijk platform CI
Randhoeve 221 3995 GA Houten tel 030 - 290 0360
info@opciweb.nlwww.opciweb.nl