Bekijk de webversie van de nieuwsbrief
header
nieuwsbrief
 
 Nieuwsbrief jaargang 10 nummer 4, september 2018.
 
 

Beste AbonneeFoto van Hennie Epping

Twee maanden geleden heeft u de laatste nieuwsbrief van ons gehad. Ondanks het feit dat de zomervakantie in die periode nog een groot deel heeft ingevuld, is er toch weer voldoende aanleiding om u op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen.

Vorige keer kondigde ik o.a. de OPCI dag in Heythuysen aan. Nu kunt u lezen hoe die dag is geweest. U kunt zelfs nog een verslag bekijken dat door de plaatselijke omroep is gemaakt.

Uiteraard zijn we ook nog bezig met de wachtlijsten bij de CI-centra. Hoe de stand van zaken daaromtrent is, kunt u hier lezen. Dat het een lang en moeilijk proces zou worden, wisten we toen we eraan begonnen. Er zijn dus geen grote stappen te melden, wel een aantal belangrijke stappen.

Regelmatig doen we een oproep om mee te doen met een visitatie van een CI-team. Daar komen ook beknopte samenvattingen van. De meest recente hebben we ook geplaatst op onze website. Ook staat er al weer een nieuwe op stapel: 20 november voor het CI-team van Leiden. Als u daar een bijdrage aan wilt leveren omdat u daar geïmplanteerd bent, korter dan anderhalf jaar geleden, houd die datum dan vrij. Meer informatie hierover volgt nog.

Natuurlijk gaan ook de huiskamerbijeenkomsten ook gewoon door, met in november een heel bijzondere bijeenkomst.

Verder hebben de producenten ook weer het een en ander te melden zoals informatiebijeenkomsten en hun nieuwste producten.

Kortom er is weer voldoende reden om even de tijd te nemen om deze nieuwsbrief te lezen.

Hennie Epping, voorzitter OPCI

 

plaatje
Tijdens deze bijzondere OPCI huiskamerbijeenkomst vieren we dat we sinds maart 2015 70 OPCI huiskamerbijeenkomsten hebben georganiseerd en 500 deelnemers hebben mogen begroeten.
 

plaatje
Hoewel we al geruime tijd niets hebben laten horen over de aanpak van de wachtlijsten, wil dat zeker niet zeggen dat er ook niets gebeurd is in de tussentijd.
 

plaatje
Op zaterdag 1 september was de jaarlijkse OPCI-contactdag in Heythuysen. In ‘De Bombardon’ werden we ontvangen met koffie of thee en Limburgse vlaai door Geert en Tiny Hanssen. Voordat het programma begon, kon iedereen even langs de diverse stands lopen

Foto van Malala met de tekst
Deze jonge vrouw heeft een Cochleair Implantaat. Hoewel ze een iconische tiener is geworden, is het feit dat ze een CI heeft, minder bekend.

Ervaringsverhalen
Op onze website vindt u ook CI-ervaringsverhalen. Afgelopen maanden zijn er weer nieuwe verhalen bij gekomen. Jos vertelt hoe hij met CI muzikant kan zijn. Het CI helpt Hans die door DFNA9 zijn gehoor verloor. Doofblinde Ivonne vertelt hoe een ui sputter en kraakt bij het snijden.

plaatje
Zo eenvoudig kan het zijn! Maak nu kennis met de nieuwe generatie CI audioprocessoren
 

Logo cochlear
Cochlear is verheugd dat de ReSound EnzoNucleus 3D, die bimodaal gekoppeld kan worden met de Cochlear™ Nucleus® 7-geluidsprocessor, is goedgekeurd voor een vergoeding door de zorgverzekeraar (in ZN categorie 99).

plaatje
CI-informatiebijeenkomsten
Ook de komende tijd organiseren verschillende CI-fabrikanten weer informatiebijeenkomsten. Er zijn bijeenkomsten gepland door Advanced Bionics (Lees hier), Cochlear (Lees hier) en MED-EL (Lees hier).
 
 
Aanmelden nieuwsbrief Afmelden nieuwsbrief
OPCI - onafhankelijk platform CI
Randhoeve 221 3995 GA Houten tel 030 - 290 0360
info@opciweb.nlwww.opciweb.nl